Marketing Week: Tvivelaktiga mätmetoder för online-video visar att TV är långt före

I en krönika i brittiska branschtidningen Marketing Week, kallar skribenten Mark Ritter online-video för ”en tsunami av skitsnack” och anklagar en rad aktörer, bland annat BuzzFeed, Twitter, NBC och ESPN för att skryta med siffror som inte stämmer.

Bland annat refererar han till BuzzFeeds påstående om att de hade 6,8 miljoner views på sin livestream på Twitter under den amerikanska valvakan.

“BuzzFeed gick ännu längre och hävdade att deras sändning var ’den mest sedda USA-valrelaterade liveströmmen på Twitter’, vilket är ungefär som om jag skulle påstå att jag är den snyggaste marknadsföringsprofessorn i nordvästra England som är född 1970 (vars mellannamn är Blaylock).”

Ritters huvudsakliga argument är att man räknar om antal views till antal tittare, alltså människor av kött och blod, krymper siffrorna dramatiskt.

”När vi förvandlar det här till en korrekt mätning av antal tittare, det vill säga genomsnittlig publik per minut, blir de 6,8 miljonerna till 165 000. Med amerikanska medietermer är den siffran lika med vad statistiker ofta refererar till som ’inte ett jävla skit’”.

Läs hela krönikan här: https://www.marketingweek.com/2016/11/16/mark-ritson-dodgy-video-metrics-prove-tv-way-ahead/

 

LIKNANDE INLÄGG

Reklamkrafts Robert Svensson rapporterar från MIP TV

Under den årliga TV-mässan MIP TV i Cannes var Reklamkraf...

TV ökar mest av alla medieslag

TV var den stora vinnaren när medieinvesteringarna under ...

"How the Mad Men lost the plot", Financial Times

Lång artikel i Financial Times om TV-reklamens pånyttfödda relevans. Kort sammanfattning: det är betydligt mer effektivt att annonsera i TV än att försöka engagera konsumenter med sociala medier. Skribenten Ian Leslie skriver till exempel: "TV is in healthier condition than anyone predicted...